HoReCa – wsparcie w prowadzeniu hoteli

HoReCa to skrót od angielskich słów Hotel, Restaurant, Catering lub Cafe. Wyrażenie to używa się, gdy mówimy o wspólnym sektorze gastronomicznym i hotelarskim. W ramach naszej działalności oferujemy klientom operowanie hotelami. Nasz doświadczony zespół służy pomocą i doradztwem operacyjnym, finansowym oraz prawnym przy bieżącym zarządzaniu obiektami hotelowymi.

Zapewniamy też pomoc i doradztwo w otworzeniu hotelu. Wybieramy koncepcję, która odpowiada potrzebom klienta, a następnie opracowujemy i wdrażamy odpowiednie rozwiązania. Czuwamy nad realizacją przedsięwzięcia od początku do końca, w tym do uzyskaniu odbioru budynku – od przeciwpożarowego przez sanepid po wentylację i elektrykę. Wykonujemy także pomiary, przeglądy i konieczne protokoły.

przezroczysty widok na wieżowce


Audyt hoteli i restauracji

Aby skutecznie ocenić działalność danego hotelu lub restauracji najlepiej przeprowadzić audyt. Najlepiej jest to zrobić po pierwszym roku od otwarcia, ale zalecamy przeprowadzać taką kontrolę cyklicznie.

Realizację audytu należy powierzyć zewnętrznej firmie, która dokładnie sprawdzi w jakiej kondycji jest dana działalność. Usługę audytu hoteli i restauracji w swojej ofercie ma firma DNS Holding. Audyt dzielimy na następujące obszary:

  • formalno-prawny;
  • finansowy;
  • operacyjny;
  • techniczny.

Można zlecić kompleksową kontrole, która sprawdzi wszystkie te zakresy, ale nie musi tak być. Wszystko zależy od sytuacji – inne potrzeby ma właściciel dopiero co otwarte obiektu, inne ten który właśnie prowadzi remont, a jeszcze inne ten, który chce hotel lub restaurację sprzedać.

Zamów u nas audyt swojego hotelu już dziś!